HOMEOPATIJA

HOMEOPATIJA je efikasan, holistički sistem lečenja. Metoda kojom se ne tretira bolest, nego osoba u celini. Fizičko, emocionalno i mentalno stanje osobe se razmatra kako bi se pronašao homeopatski lek koji u malim dozama stimuliše sopstvenu sklonost organizma ka samoizlečenju.

Svako od nas ima svoj životni put, a svaka životna priča je jedinstvena. Homeopata prati niti našeg životnog putovanja kako bi otkrio lek koji najbolje odgovara našim potrebama.

Krčeći prepreke koje je osoba nagomilala na tom putu, lek joj pomaže da pronađe svoj vlastiti mir. Takav lek će pokrenuti transformaciju čitavog bića. Homeopatija leči nesklad u duši, da bi istovremeno izlečila telo. Bolest nije lokalna pojava koja pogađa pojedine delove tela, već ona uvek predstavlja stanje celog bića. Upravo to stanje treba lečiti. Ako se ono vrati u normalu, delovi tela će funkcionisati normalno. Svako u sebi nosi svog doktora, svoju vitalnu silu. Bolest predstavlja poremećaj te sile.Homeopatija nema za cilj uklanjanje pojedinačnih simptoma, već je usmerena na uklanjanje uzroka i uspostavljnje zdravlja. Homeopata treba da poznaje anatomiju, fiziologiju, biohemiju,ginekologiju, hirurgiju, da bi mogao da razume prirodu bolesti i njen tok. Da bi izabraoi pravi lek njegov najvažniji zadatak je da u potpunosti i na pravi način shvati individualnost svakog pacijenta. To predstavlja osnovu zakona sličnosti na kome se zasniva homeopatija. U fizici imamo primer zvučnih viljuški, primer rezonancije po kome jedan predmet koji vibrira može izazvati vibraciju drugog predmeta sličnih karakteristika. Tako i pravi lek u nama izazove vibraciju i koja dovede do korigovanja poremećene vitalne sile i jačanja moći organizma da se sam izleči.

Terapiji će trebati duže vremena ako ste dugo potiskivali neke simptome , ili ako su energetske rezerve ispražnjine. 

Homeopatija nema kontraindikacije ni nuspojave. Ali ona vam pokaže pravo stanje stvari. Ako ste puni toksina telo će ih pržiti, ako ima sluzi i sekreta telo će ih izbacivati. Isto je i sa nervozom i napetošću. Tako da može doći do laganog povećanja temperature, curenja nosa, umora, promenljivog raspoloženja To traje kratko i nije za brigu, niti za lečenje.Kad se to desi znamo da lek deluje.

Homeopatija je kompatibilna sa bilo kojom drugom terapijom. To je prirodna , bezbedna prirodna medicina za celu porodicu. Mogu da je koriste i trudnice, bebe i životinje.